Velg seksjon Forside
Vi ønsker å bidra til god IKT-bruk i norske skoler, barnehager og høyere utdanning.
Telefon: 90978912 Send oss e-post
Redaktør: Ole Christian Wold Haavik
For tiden er fem norske lærerutdanninger i gang med ulike prosjekter innenfor samme ramme: å utdanne fremtidige lærere med profesjonsfaglig digital kompetanse. Vi ba en av de involverte, NPeD-medlem Ilka Nagel fra Høgskolen i Østfold, om å fortelle litt mer om deres engasjement i saken.

For første gang arrangerte SETT-messen sin egen Teachmeet, og hva var vel da mer naturlig enn å dra inn NPeD for å hjelpe til med gjennomføringen?

Norsk Pedagogisk Dataforening har i flerfoldige år arrangert medlemstur til BETT og nå er vi atter en gang klare for å ta med seg mange dyktige skolefolk på en utsolgt studietur til London. Bett 2019 arrangeres i uke 4, og NPeD planlegger også denne gangen et mangfoldig opplegg, både av faglig og sosial art.

Studieturen strekker seg fra mandag 21. til søndag 27. januar (lite organisert program i helga). Det er selvfølgelig mulig å være med på deler av uka, om du ikke får til hele.

Lærerutdanningene ved flere av landets universiteter er i ferd med å utvikle teknologirike klasserom. På Universitetet i Agder er flere NPeD-medlemmer engasjert i et prosjekt som skal føre til Undervisningsverkstedet, et rom fullt av fremtidens teknologi til bruk i undervisningen.